1. DEFINITII

Delaray – denumirea comerciala a RAYDEN LEX SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Mun. Pitesti, Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 15, Bloc P10-11, Scara G, Parter, Ap. 2, Jud. Arges, CUI: 46382227.

Cumparator – orice persoana fizica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda fara sau prin a activa un cont.

Utilizator – orice persoana fizica sau orice entitate juridica care are sau obtine acces la continutul website-ului prin crearea si utilizarea unui cont si care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice website-ului din sectiunea Termene si Conditii.

Cont – sectiunea din website formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite utilizatorului transmiterea unei comenzii si care contine informatii despre istoricul comenzilor (continutul comenzilor, facturi fiscale, retururi, garantii, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din cont care permite utilizatorului sa isi creeze o lista cu dorinte pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii, folosindu-se de serviciul oferit de catre Delaray de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale, de tip newsletter, din partea acestuia.

Lista – sectiunea din “Favorite” in care utilizatorul poate adauga produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii si pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga in cosul de cumparaturi („Cosul meu”).

Cosul meu – sectiune din cont care permite cumparatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care produsele nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Delaray de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale de tip newsletter din partea acestuia.

Webwebsite – magazinul online gazduit la adresa web www.delaray.ro.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Delaray si cumparator prin care cumparatorul transmite reprezentantilor Delaray, prin intermediul website-ului intentia sa de a achizitiona produse din oferta prezentata via magazinul online.

Produs – orice articol listat pe website care urmeaza a fi furnizat de catre Delaray, cumparatorului ca urmare a comenzii.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Delaray.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Delaray si cumparator, fara prezenta fizica simultana a reprezentantilor si a cumparatorului.

Continut – reprezinta dupa cum urmeaza: toate informatiile de pe website care pot fi vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre Delaray prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Delaray, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta prin acordul de prelucrare a datelor; informatiile legate de produsele si/sau tarifele practicate de catre Delaray intr-o anumita perioada; informatiile legate de produse si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Delaray are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada; datele referitoare la Delaray, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Recenzie – o evaluare scrisa de catre deja detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna recenziei scrise de cumparator asupra unui produs.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei recenzii sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre Delaray cu scopul de a obtine informatii despre produsele listate in magazinul online, prin intermediul formularului de contact.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa oricarui potential cumparator care a adresat o intrebare prin intermediul formularului de contact din website.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari comerciale – orice tip de mesaj trimis (e-mail/SMS/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produsele noi sau referitoare la cele adaugate in sectiunile “Cosul meu” sau “Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre Delaray, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Delaray, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

PRP – este un pret recomandat de revanzare a produsului, transmis direct de catre producator, cat si, dupa caz, prin intermediul distribuitorului, furnizorului, pretul de vanzare fiind stabilit in mod independent de catre Delaray, in functie de propria sa politica comerciala. Scopul unic al acestei informatii este de a sprijini cumparatorul in decizia de cumparare a produsului. Cumparatorul intelege ca marcarea mai putin evidenta a acestei informatii nu este de natura sa produca confuzie si ca, in luarea deciziei de cumparare a produsului, cumparatorul trebuie sa aiba in vedere strict pretul de vanzare comunicat de catre Delaray si solicitat de acesta din urma cumparatorului pentru produsul comercializat.

Pret de vanzare – reprezinta contravaloarea produsului, pretinsa si solicitata de catre Delaray, cumparatorului, evidentiata corespunzator in pagina de produs din website, respectiv in eticheta de prezentare pentru produsele expuse in showroom. Delaray poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferentei dintre pretul de vanzare si PRP. Pretul de vanzare este valabil in limita stocului disponibil al produsului.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe website, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Delaray isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).

2.3. Pentru motive justificate, Delaray isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. Dupa modificarea cantitatii de produse din comanda, va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Delaray la efectuarea comenzii si va returna cat de repede este cu putinta suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Delaray si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la Delaray, a notificarii de expediere a comenzii, in scris.

2.5. Pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate din showroom, preturile si rezervarile produselor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea comenzii de catre cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Delaray pe website vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Delaray sau un furnizor al acestuia pentru produsele achizitionate.

 

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui cumparator.

Pentru motive justificate Delaray isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul unui cumparator in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele dintre modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii cumparatorului pe website, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Delaray. In oricare dintre aceste cazuri, cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Delaray, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor anterior mentionate.

3.2. Comunicarea cu Delaray se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din website. Delaray are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Delaray isi rezerva dreptul de a cere cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul website-ului.

3.4. Delaray poate publica pe website informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Delaray are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp sau in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente produselor prezentate pe website sunt exprimate in lei si includ T.V.A. (daca, unde si cand este cazul).

3.6. In cazul platilor online Delaray nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de lei. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

3.7. Toate informatiile folosite pe website pentru descrierea produselor (inclusiv imagini statice/dinamice/prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Delaray, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui produs, cumparatorului i se va solicita inscrierea unui recenzii legate de produsul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator cand a plasat comanda. In acest fel, cumparatorul contribuie la informarea altor posibili cumparatori de pe website si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor produselor.

 

 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1. Delaray poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Delaray va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe website, sunt proprietatea exclusiva a Delaray, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Delaray, includerea oricarui continut in afara website-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Delaray asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al Delaray.

5.3. Orice continut la care cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului documentul, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Delaray si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Delaray cu referire la acel continut.

5.4. Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

5.5. In cazul in care Delaray confera cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe website sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Delaray pentru respectivul cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun continut transmis catre cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Delaray si/sau al angajatului Delaray care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. COMANDA

6.1. Cumparatorul poate efectua comenzi pe website, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

6.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

6.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca Delaray poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de/cu Delaray, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

6.4. Delaray poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei (in cazul platii online);

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Delaray, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre cumparator, pe website sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un produs, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expira in termen de 14 zile de la:

– ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs (in cazul in care cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat);

– ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs (in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese).

6.6. In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste aici. De asemenea, politica de retur a magazinului nostru se poate citi aici.

6.7. In cazul in care clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, Delaray va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Delaray de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat (in functie de dorinta expres consimtita in scris de catre cumparator);

6.7.2. pentru comenzile achitate cu Op/Transfer bancar -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat (in functie de dorinta expres consimtita in scris de catre cumparator);

6.7.3. pentru comenzile achitate ramburs/cu numerar in showroom -> prin restituire numerar in showroom, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat (in functie de dorinta expres consimtita in scris de catre cumparator).

6.8. Delaray va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsele.

6.9. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, produs deteriorat), Delaray isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea cumparatorului, vom reexpedia produsul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre cumparator.

Diminuarea valorii produselor:

Deoarece, in cazul vanzarilor la distanta, cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica produsele inainte de incheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din acelasi motiv, cumparatorului i se permite sa testeze si sa verifice produsele pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a acestora.

Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a produselor, cumparatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin fizic real. De exemplu: Cumparatorul trebuie doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte la diverse ocazii.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produsului care rezulta din manipulari altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

In cazul in care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat produsele intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii produselor.

Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate in cutia produsului precum si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din produs. Ca urmare,  recomandam cumparatorului atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie strech din plastic pentru ambalat sau ambalat in cutie din carton (fara etichete lipite pe acesta, fara taieturi, rupturi etc.) si impreuna cu toate accesoriile acestuia.

Produsele returnate ce prezinta urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs reconditionat/resigilat. Valoarea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii produselor rezultata din manipularea acestora altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor este in responsabilitatea cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al produsului returnat, Delaray va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii produsului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a produsului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre cumparator la receptionarea bunurilor returnate.

6.10. In cazul in care un produs comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre Delaray, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Delaray a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

6.11. Disponibilitatea unui produs va fi afisata pe website dupa cum urmeaza:

– “In stoc”;

– “Disponibil cu precomanda”– Produsul nu este disponibil in stocul Delaray dar poate fi comandat furnizorului. Daca inregistrezi o comanda pentru un produs care are in dreptul lui “Disponibil cu precomanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari te va contacta in cel mai scurt timp ca sa iti comunice intervalul de timp in care produsul va fi disponibil pentru livrare.

– “Momentan indisponibil” – momentan nu putem procura produsul pentru ca nu se gaseste in stocul furnizorului.

 

 1. CONFIDENTIALITATE

7.1. Delaray va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

7.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al Delaray.

7.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui website, oferiti Delaray acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Delaray sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul website-ului. Delaray nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

 1. COMUNICARI COMERCIALE

8.1. Cumparatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat echipei Delaray pentru comunicarile comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

8.1.2. prin modificarea setarilor din cont la sectiunea “Abonarile mele”;

8.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in comunicarile comerciale primite de la Delaray; sau

8.1.4. prin contactarea Delaray.

8.2. Prin adaugarea de produse in sectiunea din cont “Cosul meu”, Delaray va transmite cumparatorului comunicari comerciale cu privire la:

– modificarea pretului produselor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– recomandari de produse similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– existenta produselor in sectiunea “Cosul meu”, si

– disponibilitate stocului produselor adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

Prin adaugarea de produse in sectiunea din cont “Favorite”, Delaray va transmite cumparatorului comunicari comerciale cu privire la:

– modificarea pretului produselor adaugate in sectiunea “Favorite”,

– recomandari de produse similare cu cele adaugate in sectiunea “Favorite”, si

– disponibilitate stocului produselor adaugate in sectiunea “Favorite”.

8.3. In urma achizitionarii unui produs, Delaray va transmite cumparatorului comunicari comerciale cu privire la sugestii de produse recomandate a fi utilizate impreuna cu produsul deja achizitionat.

8.4. Clientul se poate dezabona, in orice moment, de la comunicarile comerciale mentionate la punctul 9.3. de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Delaray sau prin contactarea Delaray in acest sens.

8.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de produse si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs., nu vor fi transmise catre terti si nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Delaray.

 

 1. FACTURARE – PLATA

9.1. Preturile produselor afisate in cadrul website-ului www.delaray.ro nu includ T.V.A. deoarece Rayden Lex SRL face parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii neplatitoare de TVA insa in momentul trecerii la un nou tip de organizare fiscala, preturile afisate in cadrul website-ului www.delaray.ro vor include T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

9.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Delaray va emite catre cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3. Delaray va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine produse vandute de Delaray precum si pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau.

9.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau de client si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

9.5. Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Delaray, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

9.6. Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Delaray in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.

9.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact@delaray.ro.

9.8. In cazul platilor online, mentionam ca datele cardului de plata ale cumparatorului nu vor fi accesibile Delaray si nici nu vor fi stocate de catre de Delaray, ci de catre procesatorul de plati integrat in website, entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. Va rugam sa consultati aici modalitatile de plata.

Delaray furnizeaza serviciul in domeniul inregistrarii si stocarii datelor cardului de plata a utilizatorului prin intermediul entitatii autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card, NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L., o societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania, avand Nr. Inreg. in Registrul Comertului J40/12763/2020, Cod de Identificare Fiscala RO43131360, iar sediul social situat in Bd. Dimitrie Pompeiu nr 9-9A, Iride Business Park, Cladirea nr. 24, camera 4A, et. 4, sector 2, 020335 Bucuresti.

Datele cu caracter personal continute in baza de date de tokenizare vor fi prelucrate in conformitate cu dispozitiile legislatiei aplicabile, in special Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, care abroga Directiva 95/46 / CE. Delaray, in calitate de operator al datelor personale continute in baza de date de tokenizare, incredinteaza NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. prelucrarea datelor mentionate mai sus, in scopul necesar prestarii serviciilor de tokenizare.

9.9. Pentru motive de securitate a tranzactiilor, cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe website-ul www.delaray.ro si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

10.1. Conditiile de livrare a produselor vandute de catre Delaray se pot regasi in sectiunea Livrare.

10.2. Delaray va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3. Delaray va efectua livrarea produselor numai pe teritoriul Romaniei, prin intermediul firmelor de curierat rapid in functiune in tara noastra.

 

 1. GARANTII

11.1. Toate produsele comercializate de catre Delaray, cu exceptia produselor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (exceptie facand produsele resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

11.2. In cazul produselor vandute si livrate de Delaray, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Rayden Lex SRL.

11.3. Pentru produsele din comanda care beneficiaza de garantie in baza certificatelor de garantie, Delaray va transmite cumparatorului aceste certificate de garantie in format fizic, deodata cu livrarea produselor.

11.4. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent produsului din comanda, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau de pe www.delaray.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise de catre Delaray, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail contact@delaray.ro. Lipsa certificatului de garantie trebuie semnalata in maximum 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia produsului pe adresa anterior mentionata. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

11.5. In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre Delaray, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare ale unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

12.1. Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului, in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Delaray).

 

 1. RASPUNDERE

13.1. Delaray nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Delaray a oricareia dintre obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

13.2. Prin crearea si utilizarea contului, cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

13.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile website-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul website-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

13.4. Delaray isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile website-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a website-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil cumparatorilor de la momentul afisarii pe website. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

 

 1. SCRIEREA DE RECENZII

14.1. Scrierea de recenzii, comentarii, intrebari si raspunsuri se poate face, de catre cumparatori, in sectiunea “Recenzii”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

14.2. In momentul inregistrarii unei anumite recenzii pe website, cumparatorii acorda echipei de promovare a Delaray o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Delaray de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

14.3. Fiecare cumparator, in momentul inscrierii de recenzii in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;

–    sa foloseasca doar limbile romana si engleza;

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termene care pot jigni sau afecta oricare alt cumparator;

–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe website astfel incat orice recenzie va fi inscrisa in sectiunea “Recenzii”;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe website fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse identice sau similare;

–     sa nu furnizeze, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte website-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Delaray;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Delaray sau sa inscrie recenzii care sa contina materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze recenzia ca mijloc de comunicare cu Delaray, in acest sens se vor folosi datele de contact ale echipei Delaray inscrise la sectiunea „Contact”, pe website.

14.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unei recenzii, cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul aferent. Recenziile, impreuna cu rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta rating-ul general al produsului. Astfel, o recenzie insotita de un rating mare duce la o crestere a rating-ului general, iar o recenzie insotita de un rating mic duce la o scadere a rating-ului general.

Cumparatorii ce inscriu recenzii la care ataseaza fisiere foto vor respecta urmatoarele reguli:

–    fisierele incarcate vor contine imagini care se refera la produsul pentru care se scrie recenzia, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre website-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Delaray.

14.5. Cand o recenzie este semnalata catre un cumparator ca avand un continut inadecvat, Delaray va examina textul si fotografiile in prealabil, cu atentie, pentru a determina daca incalca Termenele si Conditiile acestui website. Textele si fotografiile introduse sunt eliminate din website numai dupa examinarea acestora de catre Delaray.

14.6. In cazul in care Delaray constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea cumparatorului de a inscrie recenzii in sectiunea dedicata.

 • Aceleasi prevederi ale sectiunii 14 din prezenta politica de functionare se vor aplica negresit si imediat si conturilor de socializare pe care Delaray le va administra in vederea promovarii produselor comercializate de aceasta.
 • Eventualele sesizari sau reclamatii legate de produsul achizitionat de cumparatori nu vor putea face obiectul niciunei recenzii, acestia din urma fiind datori sa depuna toate diligentele necesae in vederea solutionarii rapide si amiabile a oricaror astfel de sesizari/reclamatii.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1. Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal face parte din prezentul document si poate fi accesata aici.

 

 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

16.1. Vezi aici Politica de Cookies, care este parte integranta din prezentul document.

 

 1. FORTA MAJORA

17.1. Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

17.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

Modificarea prezentului document „Termene si conditii”

Prezentul document „Termene si conditii” poate fi modificat si actualizat in functie de necesitatile de organizarea sau de modificarea prevederilor legale. Ultima actualizare: 18.09.2022.